2024. április 16.
Le lehet csapni Steve Jobs siralmas állásjelentkezésére

Le lehet csapni Steve Jobs siralmas állásjelentkezésére

A digitális korszak megteremtőjeként ismert Steve Jobs 1973-ban még nem tűnt annak a sikeres üzletembernek, aki megváltoztathatja a világot.

A fiatal Jobs ‘73-ban abban az iparágban próbált elhelyezkedni, ami később saját kezűleg forradalmasított. A pályázat beadása idején az Apple társalapítója egy 18 éves kibukott főiskolás volt, aki szabadidejében barátjával, Steve Wozniakkel elmélkedett különböző technológiai projekteken.

 Az Apple ekkor még a láthatáron sem volt, ezért Jobsnak bevételre volt szüksége, amiből életstílusát és lakbérét is finanszírozhatta. Ezért kitöltött egy pályázati űrlapot egy ismeretlen álláshoz. A dokumentum meglehetősen kaotikus, és mondani sem kell, hogy átlagon aluli válaszokat tartalmaz figyelmetlenségekkel, helyesírási hibákkal és nyilakkal tarkítva. 

Még arra sem figyelt, hogy vezetéknevét nagybetűvel írja, lakcímének a főiskolát adta meg, a korábbi munkahelyek részét pedig üresen hagyta. A jogosítványra vonatkozó kérdésre igennel válaszolt, de amikor azt firtatták, hogy van-e hozzáférése bármilyen közlekedési eszközhöz, ezt írta: Lehetséges, de nem valószínű. Érdeklődési köre a válasza alapján „digitális tervezőmérnök”, a készségekre irányuló kérdésre a számítógépet és a számológépet írta, de hozzábiggyesztette a tech és a dizájn szavakat is.

Az állásjelentkezésre az alábbi linken akár licitálhat is.

 

 

Megosztás