2024. május 6.

Dél-Karolinából érkezik az új center

A soproni női kosárlabda egyesület költségvetése nem tette lehetővé, hogy megtartsák Crystal Langhorne-t, így a szintén amerikai Aliana Coatest szerződtették.

A Sopron Basket női kosárlabda klub nem tudta az amerikai Crystal Langhorne szerződésének meghosszabbítására a szükséges fedezetet előteremteni, így a vezetőség egy, már a jövő évi szezonnal kapcsolatban folyamatban lévő, előrehaladott tárgyalást módosított és gyorsított fel – írta az MTI.

A klub filozófiáját követve egy olyan fiatal tehetség menedzsmentjével folytattak egyeztetéseket, aki előtt nagy jövő állhat. A 22 éves Aliana Coates 193 centiméter magas, tavaly a Chicago Sky szerezte meg a játékjogát, ám egy bokatörés megakadályozta abban, hogy megkezdhesse profi karrierjét. A Dél-Karolina Egyetemet követően így Sopron lesz a fiatal center első állomáshelye, ahol szerződése a 2018/19-es szezon végéig szól.

A soproni női kosárcsapat bejutott az Euroliga negyeddöntőjébe, a török Fenerbahce elleni meccs – amely az egyik második győzelméig tart – február 28-án kezdődik.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.