2024. április 19.
Szájfeltöltés szafaládéhatás nélkül

Szájfeltöltés szafaládéhatás nélkül

Évszázadokkal ezelőtt a csöpp száj volt a szépségideál. Ma már a szépen ívelt, telt ajkakat tartjuk vonzónak, hisz a pici ajkak túl szigorú hatást keltenek.

A száj nemcsak genetikailag lehet pici vagy kevésbé formás, az évek előrehaladtával is keskenyedik, sőt, némileg befelé is fordulhat. Éppen ezért a szájfeltöltés az orvos-esztétikai fontos részévé vált. Manapság sokan keresik fel a klinikákat azzal a vággyal, hogy legyen formásabb, dúsabb a szájuk. Ezt korábban szilikonolajjal tették, ma már hialuronsavval, a bőr természetes alkotórészével érik el.

 

Egy szájfeltöltésnél azt is figyelembe kell venni, hogy milyen a száj formája és milyen gyakran töltet újra valaki, különben könnyen kacsaszája lesz az illetőnek. „A túltöltött szájnak több oka lehet – mondja dr. Krix Mónika, az Art'N Face Arcesztétikai Klinika specialistája. – A túl sok hialuronsav, a töltőanyag nem megfelelő viszkozitása vagy az orrcimpa külső ívénél húzott képzeletbeli vonal utáni beszúrás. Ha az arc is túl sok töltőanyagot tartalmaz, az egész összhatás diszharmonikus, természetellenes, már-már püffedt lesz.”

 

Aki nem feltűnő, ám látványos változást szeretne, ott többszöri alkalom lehet szükséges. Egy kezelés alatt egy ampullányi (0.7 vagy 1ml) töltőanyag kerül csak a páciens szájába és két beavatkozás között el kell telnie legalább egy hónapnak. Az első töltés után az apró szúrások és a lidocain miatt duzzadtabbak az ajkak, közel 30%-kal nagyobbnak tűnik a száj. Dr. Krix szerint fontos, hogy ezt tudják a páciensek.

 

 

Tiltott dolgok szájfeltöltés után
A töltés után 3 napig tilos a sportolás, a szauna és az uszoda. Ez azért lényeges, nehogy valami fertőzést vigyen be a páciens a kis szúrások helyén. Két napig a csók sem ajánlott, mert ugyanúgy sérülhet a száj, és az esetleges apró bevérzések miatt nem érdemes ezt kockáztatni. Ajánlott szívószállal inni és kerülni a szénsavas italokat vagy csípős ételeket. Az önmegtartóztatás mellett hasznos még a jegelés. Amennyiben erősebb a fájdalom, vissza kell menni oda, ahol töltötték a szájat. A kozmetikai tetoválás egy hónapig tiltott.

 

 

Russian lip, a trendi szájfeltöltés
„Ennek a stílusnak a lényege az, hogy az ajak középső részére tesszük a több töltőanyagot, így csókosabb, babásabb ajkat kapunk – mondja a szakértő. – Természetesen itt is megnézzük, milyen a páciens szája és abból mit és hogyan tudunk kihozni. Inkább kisebb lépésekkel haladunk, így hozzuk létre a kívánt, esztétikus formát. Újabb töltésre legkorábban félév múlva jöhet a páciens. Dokumentáljuk a változást, így mindig tudjuk, honnan haladhatunk tovább, mit szeretnénk újra elérni.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.