2024. május 17.
NépmesePont nyílik Sopronban

NépmesePont nyílik Sopronban

Három évig ingyenes csecsemőszínházi foglalkozásokat, bábelőadásokat, műhelyfoglalkozásokat, családi és ifjúsági programokat tartanak a Liszt Központban.

NépmesePont nyílik szeptembertől a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, ahol csecsemőszínházi foglalkozások, bábelőadások, gyermek és ifjúsági programok is láthatók az elkövetkezendő három évben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 79,8 millió forinttal támogatja ennek létrejöttét – jelentette be sajtótájékoztatón Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A NépmesePont az alagsori pince átépítésével jön létre az intézményben - írta a soproniszinhaz.hu. A nyertes pályázat szerint az elkövetkezendő három évben ingyenes családi, ifjúsági programokat tartanak itt, amelyek központi témája a magyar hagyományok ápolása, népmesekincs bemutatása lesz. Havonta egyszer csecsemőszínházi előadásokat is szerveznek, ahol a babák érzéskommunikációját hangok, dallamok, színek, formák segítségével fejlesztik. Rendszeresek lesznek a bábszínházi produkciók, műhelyfoglalkozások, és szeretnék, ha a középiskolások és egyetemisták közösségi térként használnák az új helyiségeket, ahol koncerteket, irodalmi esteket és más programokat tarthatnak.

Megosztás

Mesterek és tanítványok a Müpában

Kultúra

Mesterek és tanítványok a Müpában

  • 2024.03.3

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi. Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére.