2024. május 6.

Koncertsorozattal ünnepel a Győri Filharmonikus Zenekar

Hivatásos zenekarrá válásuk 50. évfordulója alkalmából négy estén világsztárokkal lépnek fel Budapesten.

A négyestés koncertsorozat március 9-én kezdődik, amikor Csajkovszkij, Verdi és Puccini remekművei csendülnek fel a Zeneakadémián. A Győri Filharmonikus Zenekar Operacsillagok című estjén Pasztircsák Polinát, a Magyar Állami Operaház művészét és Dovlet Nurgeldiyev türkmén tenort, a Hamburgi Operaház vezető énekesét várják vendégként - mondta el Berkes Kálmán, a zenekar karmestere az M1 keddi műsorában.

A következő, május 2-i koncerten Szergej Nakarjakov orosz trombitaművész két trombitavirtuóz darabot ad elő. Szeptember 25-én Szergej Rahmanyinov Rapszódia egy Paganini témára című művét hallhatjuk a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, Dmitrij Maszlejev zongoraművész előadásában.

A Győri Filharmonikus Zenekar bérleti sorozatának záró koncertjén, november 5-én Sarah Chang, a világ vezető hegedűművésznőinek egyike lép fel.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.