2024. május 7.

230 gyerek lép fel ma a győri furulyafesztiválon

Az együtt zenélés mellett a rendezvény célja, hogy megszerettessék és népszerűsítsék a hangszert.

Tizennégy iskola és egy óvoda együttesei részvételével rendezik meg csütörtökön a 25. Furulyafesztivált Győrben. Az Egyetemi hangversenyteremben, az egykori Zsinagógában délután 3 órától mintegy 230 gyermek lép fel, akik főként népdalokat és népdal kánonokat szólaltatnak meg – közölte Sipos Tamásné, az esemény művészeti vezetője az MTI-vel.

Az esemény célja, hogy a gyermekek találkozzanak egymással, megmutassák egymásnak ismereteiket, együtt zenéljenek, ezen felül megszerettessék és népszerűsítsék a furulyát.

A program három közösen eljátszott dallal indul, majd minden együttes három percet játszik. Ezt követően a felkészítő tanárokból tíz éve alakult együttes lép fel. A záró szakaszban ismét együtt muzsikál majd valamennyi fellépő.

25 évvel ezelőtt az egyik győri iskolában rendezték meg először a fesztivált, a győri önkormányzat kulturális irodája pedig 1997 óta sorolja a városi fesztiválok közé az eseményt.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.