2024. június 13.
Még a héten kölcsönözzön könyveket a nyárra a győri könyvtárból!

Még a héten kölcsönözzön könyveket a nyárra a győri könyvtárból!

A győri Kisfaludy Károly Könyvtár olvasószolgálatát felújítják, így május 28-tól szeptember 1-ig az első emelet szolgáltatásai szünetelnek – hívta fel a figyelmet a gyorplusz.hu.

Azonban hogy az olvasók ne maradjanak könyvek nélkül a nyárra, május 17-től 30 darab könyvet kölcsönözhetnek. A májusban kikölcsönzött könyvek lejárati idejét az újranyitásig folyamatosan meghosszabbítják.

A látogatók az újságokat és a folyóiratokat a második emeleten olvashatják a nyáron.

Május 24-én és 25-én, csütörtökön és pénteken, a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross utca 4.) található Folyóirat-olvasóterem és a Helyismereti gyűjtemény technikai okok miatt ZÁRVA tart.

Ezt követően azonban a második és harmadik emelet szolgáltatásai (Helyismereti gyűjtemény, Hang- és médiatár, Muzeális gyűjtemény) zavartalanul működnek.

A Központi Könyvtár és a Fiókkönyvtárak nyitva tartása változatlan lesz.

A többi részleg szolgáltatásai érvényes olvasójeggyel külön díj megfizetése nélkül vehetők igénybe.

Megosztás

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

Hello Közélet

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében

  • 2024.06.3

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.