2024. április 25.

Késés a győri és a kelebiai vonalon

Megsérült a felsővezeték kedd délután Budapesten a Keleti pályaudvaron, emiatt jelentős késésekre kell számítani több vasútvonalon is - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Urbán Attila tájékoztatása szerint a műszaki hiba miatt ideiglenesen több vágányon szünetel a vonatközlekedés, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza, a Budapest-Hatvan-Miskolc, valamint a győri és a kelebiai vonalon utazóknak 30-60 perccel hosszabb menetidővel és járatkimaradásokkal kell számolniuk.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonal személy és zónázó vonatai csak Rákos, illetve Kőbánya felső állomásig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Rákos és a Keleti pályaudvar között az eljutást az InterCity és gyorsvonatokkal biztosítja a vasúttársaság. Ezen a szakaszon a távolsági vonatok felár megfizetése nélkül vehetők igénybe.

 Az MTI este hét előtt adta ki, hogy helyreállt a vonatközlekedés kedd este a Keleti pályaudvaron, miután a szakemberek megjavították a korábban megsérült felsővezetéket. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a menetrendszerű vonatforgalom várhatóan csak késő estére áll helyre a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.