2024. május 19.

Az LMP-s Ungár Péter ajánlatot tett a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Lánchíd Rádióra

A párt elnökségi tagja csak a tárgyalások lezárása után nyilatkozik újra.

„Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket. A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására. A tárgyalások lezárásig nem fogok nyilatkozni, csak azok befejezését követően” – írta az Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja kedden a Facebook-oldalán.

Miután kedd délelőtt bejelentették, hogy a Lánchíd Rádió éjfélkor elhallgat, a Magyar Nemzet pedig szerdán jelenik meg utoljára, valamint, hogy a Heti Választ eladásra kínálja Simicska Lajos, felröppentek az első hírek Ungár Péter vételi szándékáról. Az LMP elnökségi tagja, leendő képviselője a hvg.hu-nak  megerősítette, hogy formálisan is ajánlatot tesz.

Ungár Péter édesapja, Ungár András révén jutott jelentős vagyonhoz, akinek a halála után testvérével és édesanyjával, Schmidt Máriával közösen megörökölte a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. jelentős üzletrészét.

Megosztás