2024. május 7.

Harmadik üzemcsarnokát építi Győrben a gépipari cég

A beruházás célja, hogy a Qualitative Production az Audi elsőkörös autóipari beszállítójává váljon.

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, és ezzel 120 új munkahelyet hoz létre. Az állam 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a vállalatnak. A fejlesztéssel a társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy elsőkörös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a most bejelentett autóipari beruházás a héten a negyedik. Felidézte, hogy az Audi kutatás-fejlesztési központot hoz Győrbe, a Continental 450 új munkahelyet teremt zöldmezős beruházással Debrecenben, a Rehau-Automotive 727 új munkahely hoz létre Újhartyánban és Győrben.

Tavaly az autóipar a magyar ipar kibocsátásának 28,7 százalékát adta; először fordult elő, hogy 8 ezer milliárd forint fölé ment teljesítménye; termelésének 91,8 százalékát exportálta.

A múlt év végén 175 765-en dolgoztak a magyar autóiparban – írta az MTI.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, technológiájukat.

A vállalat a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül és az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 ezer négyzetmétert.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.