2024. május 5.
Hamarosan új buszmodelleket mutat be a győri gépipari cégcsoport

Hamarosan új buszmodelleket mutat be a győri gépipari cégcsoport

A Credobus Győrben és Mosonmagyaróváron is bővíti kapacitását.

A Kravtex-Kühne Csoport a hazai buszpiac további növekedésére építve elindítja kapacitásnövelő beruházási programját, amelyben mintegy 2 milliárd forint összértékű építési- és gyártástechnológiai fejlesztés fog megvalósulni, teljes egészében saját forrásból – írta a kisalfold.hu.

A mosonmagyaróvári gyártócsarnok mintegy 4 ezer, a győri autóbusz összeszerelő üzem ezer négyzetméterrel bővül, amivel jelentősen nő a vázgyártás, illetve az összeszerelés rendelkezésére álló gyártóterület. Sor kerül a mosoni öntöde teljes rekonstrukciójára is, ahol első lépésként új indukciós kemencét állítanak üzembe - mondta Tormássy Attila, a cég marketingkommunikációs vezetője. 

Mindkét telephelyen folytatódnak a gyártástechnológiai fejlesztések: a mosonmagyaróvári Kühnében CNC vezérlésű daraboló centrum és élhajlító gép beszerzése valósul meg, míg Győrben a gyártócsarnok bővítésével és modernizálásával párhuzamosan az összeszerelést támogató technológiai változtatásokat vezetnek be.

A beruházási programon túl a cégcsoport további jelentős saját pénzeszközöket fordít kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységére, így idén és jövőre új Credobus modellek piaci bevezetése kezdődik meg.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.